Tanulmányok

1983-ban születtem Budapesten. A tánccal 9 évesen ismerkedtem meg a békásmegyeri Kincső Néptáncegyüttesben, amelynek 2013-ig aktív tagja voltam. Az együttessel rendszeres turnéink alkalmával eljuthattam számos, Európa különböző országaiban megrendezett néptáncfesztiválra. 1998-ban felvételt nyertem a Talentum Művészeti Szakiskola 6 éves képzésére, ahol lehetőségem volt a néptáncon kívül sok más műfaj kipróbálására, elsajátítására. Az iskolát 2004-ben végeztem el táncos képesítést szerezve klasszikus balett, modern tánc, jazz balett és néptánc szakon. 2002-ben sikeres érettségi vizsgát tettem, majd 2004-ben megkezdtem tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakán. Szakdolgozatomat a csíkszentdomonkosi táncok módszertani lejegyzéséről írtam. A diplomámat 2008-ban vettem át. Hargitai Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas táncostól 2007 óta kisebb-nagyobb megszakítással igyekszem elsajátítani a Molnár-technikának nevezett tánctechnikai rendszert.

Oktatás

A néptánctanítással már a főiskolai évek alatt elkezdtem foglalkozni. 2005 és 2013 között a Kincső Néptáncegyüttes felnőtt csoportjának tánckarvezetője, illetve az Apró- és Kis Kincső Néptáncegyüttes művészeti vezetője voltam. 2005-ben kezdtem foglalkozni óvodások tanításával is. Az Óbudai Kulturális Központban és a Csillaghegyi Közösségi Házban heti rendszerességgel tartom ezeket a foglalkozásokat. 2013 őszétől a békásmegyeri Montessori óvodában is tanítom az apróságokat. 2006-tól 2014-ig az Aelia Sabina Zene-, Képző- és Táncművészeti Iskola néptáncpedagógusaként dolgoztam. A 2006/2007-es tanévben a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos osztályaiban oktattam néptáncot. 2008-tól 2014-ig az Óbudai Szent Péter és Pál Katolikus Általános Iskola óraadó néptánctanáraként is dolgoztam, ahol kezdetben alsó tagozatos gyerekeket tanítottam, majd 2013-tól a felsőbb évfolyamoknak is tartottam órákat. Az Ifjú Kincső Néptáncegyüttes művészeti vezetését 2009 és 2013 között láttam el. A 2012/2013-as tanévben a Kerék Általános Iskola és Gimnáziumban óraadóként tanítottam. 2010-től már a néptánc iránt érdeklődő felnőtteknek is tartok órákat, melyek sikerén felbuzdulva 2012-től hetente külön alkalmat szentelek a magyar férfitáncok tanítására. A felnőtt oktatásra járó tanítványaim közül többen is igényt tartottak a komolyabb munkára. Az ő részvételükkel alakult meg 2012 végén a Göncöl Néptáncegyüttes, amely ma már több korosztályban várja a táncolni vágyók jelentkezését. Az együttes, fiatal kora ellenére, már túl van számos fellépésen és médiaszereplésen, valamint egy nemzetközi néptáncfesztiválon is elismerésben részesült. 2013-ban arra az elhatározásra jutottam, hogy hosszú évek után megválok a Kincső Néptáncegyüttestől és a Göncölre koncentrálva folytatom az együttesi munkát. Csoportjaimnak rendszeresen készítek koreográfiákat, és gyakran tartok táncházat minden néptáncolni vágyónak.

Eredmények

- 2007-ben az Örökség Népművészeti Egyesület által szervezett régiós fesztiválról az Apró Kincső Néptáncegyüttest a "Kicsi vagyok én" című koreográfiám alapján beválogatták az országos fordulóba, majd ugyanezt a produkciót Néptáncantológiára is jelölték. Az ezt követő két évben ugyanezen a fesztiválon az Apró Kincső újfent bejutott az országos fordulóba.

- 2009-ben az Ifjú Kincső Néptáncegyüttes a Nyíregyházán tartott VIII. Ifjúsági Néptáncfesztiválon különdíjban részesült, felkészítőjükként az "Ígéretes pedagógiai munkáért" járó elismeréssel jutalmaztak.

- 2009-ben a Gyermek Néptáncosok XI. Országos Szólótáncfesztiválján tanítványom, Móga Bence különdíjat kapott.

- 2010-ben a pápai Országos Ifjúsági Néptáncfesztiválon az Ifjú Kincső Néptáncegyüttes jelölést kapott a Néptáncantológiára.

- A Kis Kincső- és az Ifjú Kincső Néptáncegyüttes meghívást kapott a 2010. évi Néptáncantológiára.

- 2011-ben tanítványom, Tóth Bence korosztályából egyedüliként jutott tovább a Gyermek Néptáncosok XII. Országos Szólótánc Fesztiváljának regionális fordulójából az országos döntőbe.

- 2011. novemberében a X. Országos Ifjúsági Néptáncfesztiválon Furik Ritával közösen készített, "A györgyfalvi selyemréten" című koreográfiánkat a szakmai zsűri koreográfusi különdíjjal jutalmazta.

- 2011-ben tanítványom, Móga Bence a VII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny regionális elődöntőjéből továbbjutott az országos döntőbe, ahol 2012 januárjában elnyerte az "ezüstpitykés táncos" címet.

- 2012-ben a Kincső Néptáncegyüttes a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán kíváló minősítést szerzett.